Claus Nedergaard Jacobsen Homepage

Forskraekket baby, doebes

Konkurrence: Hvad skal mit kommende firma hedde?

Navnet skal gerne rumme disse elementer

  • HAV: Passion for natur, vand og hav/søer
  • MILJØ: Det handler om at fremme vandmiljøet.
  • TEKNIK: Det, jeg kan byde ind med, er teknik: elektroniske dimser, fysik, matematik, softwareudvikling, IT-systemer, AI.
  • INTERNATIONALT: Navnet skal kunne bruges både i Danmark og EU. Gerne latinske/græske ord.

Præmien er 3 flasker Albariño hvidvin (stærkt vanedannende - pas på).

Den korte forklaring er, at jeg har opgivet såvel job- som konsulentmarkedet. Min brede kompetenceprofil er umulig at sælge. Men så kan jeg da bare bruge den selv. En bred profil, der rækker lige fra nørdet ingeniørkunnen til management, kommunikation, sprog, ledelse og governance og drevet af en ildsjæl, der igen og igen har vist, at han både er den kreative iværksætter, ihærdige gennemfører og den ansvarlige afslutter, må være et perfekt udgangspunkt for at starte egen virksomhed. Derfor beder jeg nu jer, mit netværk, der kender mig, hjælpe mig igang.

I første omgang har jeg kig på det med at kunne måle, monitorere og databehandle (C'et i Demings kvalitetsforbedringscirkel - Plan-Do-Check-Act): Hvis du skal fremme noget, er du nødt til at kunne måle, om det går den rigtige vej og lære af dine erfaringer undervejs. Jeg påtænker at hyre mine yderst kompetente 50+ venner ind ad-hoc. Når det bestående erhvervsliv ikke vil have dem, så vil jeg. Jeg ved nemlig, hvor kompetente de er. Men først skal der skaffes kunder, og jeg skal have lidt penge i kassen. Ellers kan jeg ikke tilbyde arbejde til nogen. Også der har jeg brug for din hjælp.

Det handler ikke om at blive rig. Det handler om at arbejde med noget meningsfuldt og have det sjovt. Og drevet af passion, ikke begær.

Sidste år lavede jeg denne video, der fortæller lidt om et af de steder, hvor havmiljøet trænger til en hjælpende hånd. Husk at slå lyden til (nederste højre hjørne)

 

Referencer: